• S.C. Directia Publica Motru.SA desfasoara activitatea de deszapezire, de imprastiere material antiderapant si de transport al zapezii de pe caile publice si de mentinere in functiune a acestora pe timp de polei sau de inghet, in aria administrativ teritoriala a Municipiului Motru. SC Directia Publica Motru SA asigura in permanenta accesul la locatiile si institutiile ce asigura servicii vitale pentru populatie. SC Directia Publica Motru SA are spatii amenajate pentru depozitarea materialului antiderapant, iar in dotarea parcului auto se afla un numar de 7 utilaje echipate pentru sezonul rece care pot efectua activitati de deszapezire, imprastiere material antiderapant si transport zapada, dupa cum urmeaza :
  - 2 tractoare echipate cu lama ;
  - un multifunctional echipat cu lama;
  - o vola dotata cu incarcator frontal;
  - o autobasculanta de 16 t echipata cu lama;
  - 2 autoutilitare de 3,5 t pentru transportul si imprastierea materialului antiderapant.
  Depozitarea zapezii se face in locuri stabilite anual intre SC Directia Publica Motru SA si reprezentanti ai Primariei Municipiului Motru. Curatirea, transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet se va executa astfel incat sa se realizeze: - continuitatea activitatii pe toata durata sezonului rece, indiferent de conditiile meteo;
  - corectarea si adaptarea regimului de prestare a activitatii la cerintele beneficiarului;
  - asigurarea capacitatii de curatare manuala si mecanizata a tuturor cailor publice , rutiere si pietonale, pentru prestarea serviciului pe intreaga suprafata a Municipiului Motru.
  - asigurarea capacitatii de incarcare si transport al zapezii in vederea depozitarii in locurile stabilite.