• SALUBRIZAREA STRADALA – are ca obiectiv principal protectia sanatatii oamenilor si a mediului impotriva efectelor daunatoare generate de colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor urbane. Acesta se realizeaza pe parcursul zilei prin efectuarea urmatoarelor activitati :
  - maturatul manual al strazilor ;
  - intretinerea curateniei pe strazi
  - curatarea manuala a rigolelor prin razuire concomitent cu operatia de maturare ;
  Maturatul stradal se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 80000 mp zilnic. Acesta consta in maturatul strazilor, al rigolelor aferente, maturatul parcarilor amenajate de-a lungul strazilor, parcuri si locuri de joaca amenajate pentru copii, piete publice, ridicarea deseurilor menajere aruncate pe strazi, spatii verzi, alei, trotuare si alte suprafete. Concomitent cu aceste activitati se desfasoara si cea de golire a cosurilor stradale. Deseurile rezultate se colecteaza in pubele si saci de polietilena, dupa care se transporta la statia de sortare si transfer de la periferia municipiului Motru.
  Intretinerea curateniei pe strazi se efectueaza in cursul zilei si consta in intretinerea suprafetelor salubrizate, respectiv in strangerea hartiilor, ambalajelor, crengilor si altor materiale aruncate ocazional pe strazi, trotuare si alveolele aferente, parcari sau alte suprafete, inclusiv golirea cosurilor de gunoi.

 • Rigolele se curata de cate ori este necesar cu razul sau lopata. Operatiunea de curatare a rigolelor se face anterior inceperii maturatului sau in acelasi timp cu maturatul si consta in indepartarea noroiului, nisipului, al resturilor vegetale sau a altor depuneri pe un perimetru de 0,75 m de la bordura spre axul median al strazii. Depunerile indepartate sunt stranse si transportate la depozitul de deseuri. Intretinerea cismelelor de apa se efectueaza prin curatarea acestora cu detergenti si solutii de dezinfectare de cate ori este necesar. Toate aceste lucrari sunt executate astfel incat sa se realizeze :
  - continuitatea activitatii, indiferent de anotimp si conditii meteo, cu respectarea prevederilor contractuale ;
  - controlul calitatii serviciului prestat ;
  - adaptarea programului de prestare a serviciului la cerintele beneficiarului si asigurarea de personal calificat suficient pentru desfasurarea activitatii;
  - asigurarea capacitatii de transport a deseurilor stradale;
  Lucratorii sunt dotati cu echipament de lucru si protectie, inscriptionat cu numele SC Directia Publica Motru SA, conform normelor specifice activitatii prestate.